VIII. Citerás találkozó

 Ismét megrendezésre került április 10-én az iskola tornatermében Pocsajban a citerástalálkozó, immár nyolcadik alkalommal. A Vas Lajos Népzenei Szövetség, a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ, a Megyei Önkormányzat, a Nemzeti Kulturális Alap, a helyi önkormányzat és Balázs Mihály közös szervezésében megrendezett, egész napon át tartó rendezvényre évről évre többen látogatnak el, mind meghívott vendégek, mint érdeklődők.

Bővebben...

 

Nőnapi műsor

 

  A nőket ünnepelték a nemzetközi nőnap alkalmából Pocsajban március 12-én az iskola tornatermében.

 A szép számban összegyűltek – akik nem csak nők voltak – többféle műsor-összeállítást láthattak több fellépő előadásában.

Kecskés Gyula polgármester köszöntő beszéde után Csengeri István nőnapi szavalata következett.

Ezt követte a debreceni Vénkerti Általános Iskola balett-tagozatának többféle koreográfiájú tánca, valamint Szakál Gergő énekelt operett-slágereket, majd az összeállítás végén egy humoros kabaréjelenet zárta a nőnapi megemlékezést.

 

 

         Nagyné Kelemen Mónika - civil tudósító

 

 

III. Vőfélytalálkozó

 

  Harmadik alkalommal aratott sikert a március 6-án megrendezett Magyar-Román Lakodalmas és Vőfélytalálkozó Pocsajban.

 A helyi önkormányzat és a Román Kisebbségi Önkormányzat közös szervezésében zajló eseményre ismét teltházas sikert könyvelhetnek el: nagyon sok helybeli, környékbeli, Romániából és messziről érkezett vendég jött el.

Bővebben...

 

Álarcosbál

 

  Jelmezbállal búcsúztatták a telet Pocsajban a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában február 27-én, szombaton.

 A 2/b és a 3/a osztály közös szervezésében rendezett farsangi ünnepségen több műsorszámmal is szórakoztatták a közönséget.

Elsőként a gyerekek farsangi csúfolódót adtak elő, majd polkát táncoltak a fürge lábúak. Őket követte a másodikosok és a harmadikosok mókás jelenete, majd a szülők műsora, valamint láthattak még táncos jelenetet is. Ezután felvonultak a jelmezesek – akik mindannyian ötletes és szép jelmezbe öltöztek – , akik a zsűrinek köszönhetően sokan díjazottak is lettek. A délutánt tombolasorsolás és eredményhirdetés zárta.

 

          - Nagyné Kelemen Mónika - civil tudósító

 
További cikkeink...

<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 57 Következő > Utolsó >>

Oldal 51 / 57

MVH
Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 68 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu