"Egy határ, ami összeköt..."

  

  Három intézmény – a pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola és Óvoda, a Tomesti Általános Iskola és a Temesvári 16.sz. napköziotthonos óvoda – közös, határon átnyúló pályázata keretében hétfőn a pocsaji pedagógusok látogatást tettek a temesvári óvodában.

A pályázat egy tanéven keresztül tart, kéthavonta váltakozó programokkal.

  A mostani látogatás célja a téli ünnepkör megünneplése volt. Az óvodások műsort adtak, melynek címe  „Mikulás-parti” volt, ahol románul, németül, angolul mutatták be a gyerekek a Mikulás-várás örömét.

A pocsaji pedagógusok ajándékokkal kedveskedtek a gyerekeknek, melyet ők a színvonalas műsorral, énekekkel és  a pedagógusok megvendégelésével viszonoztak, akiktől meghívást kaptak a napokban Pocsajban megrendezésre kerülő második, határon átnyúló karácsonyi kolindálásra. A pocsaji pedagógusok hittel vallják, hogy a határ nem elválaszt, hanem összeköt bennünket egy közös Európában, híven utalva a pályázat címére: "Egy határ, ami összeköt" - egy paradox, ami megvalósításra vár.

 

 

               - Nagyné Kelemen Mónika - civil tudósító

 

Cigány evangelizáció

 

   Fergetegesen telt a délután a pocsaji általános iskola tornatermében: a Tiszántúli Református Egyházkerület Cigány Missziójának szervezésében, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a pocsaji önkormányzat támogatásával cigány-evangelizációt tartottak november 28-án.

  A szép számban megjelentek – főként romák – köszöntése után a debreceni cigány gyülekezet pantomim előadása után a kárpátaljai Munkácsról az Amaro Del roma zenekar tett bizonyságot a helyi és a messziről érkezett vendégeknek, valamint rövid áhitat hangzott el a cigány misszió vezetőjétől. Az ország több pontjáról érkeztek érdeklődők: Kokadról, Gáborjánból, Tisztaberekről, Budapestről, Uszkáról, Derecskéről, Turicséről, Bodaszőlőről, Tiszabecsről és Pocsajból is szép számmal jelentek meg. Az estébe nyúló rendezvény estebéddel zárult.

 

         - Nagyné Kelemen Mónika - civil tudósító

 

Kiállítás

 

  Kiállítást rendeztek a pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában a  debreceni Kettesy Aladár Általános Iskola tanulóinak munkáiból november 23-án, melyet egy hétig tekinthetnek meg az érdeklődők.

    A kiállított rajzok és egyéb munkák mindegyikét az ott tanulók – vakok és gyengénlátók -  készítették nagy odafigyeléssel, pontossággal. Az iskola tanulói szívhez szóló dallal kedveskedtek a pocsajiaknak a megnyitó után, majd az általuk hozott tárgyakat, eszközöket is megtekinthették a helyiek.

 

 

                     - Nagyné Kelemen Mőnika - civil tudósító

 

Idősek Napja

  

Kissé megkésve idén is megemlékeztek az idősekre  november 20-án este fél 6 órai kezdettel az iskola tornatermében.

 Kecskés Gyula polgármester köszöntötte az időseket, megjelenteket, majd Vajna Nikolett versét hallgathatták meg.

Ezt követően az általános iskolások versekkel köszöntötték az idős néniket, bácsikat, melyet  Bakator Csilla tanárnő felkészítésével adtak elő, valamint a nemrégiben Luganoban járt pocsajiak bemutatkozó kisfilmét is megtekinthette a közönség.

Az est folyamán felléptek a helyi amatőrökből álló „Pocsaji Üstökösök”, valamint a szüreti táncosok is elropták táncukat.

 

                          Nagyné Kelemen Mónika - civil tudósító

 
További cikkeink...

<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő > Utolsó >>

Oldal 59 / 62

MVH
Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 43 vendég böngészi
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu
Hirdetés
LÉT-A-MED
Hirdetés