Kiállítás

 

  Kiállítást rendeztek a pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában a  debreceni Kettesy Aladár Általános Iskola tanulóinak munkáiból november 23-án, melyet egy hétig tekinthetnek meg az érdeklődők.

    A kiállított rajzok és egyéb munkák mindegyikét az ott tanulók – vakok és gyengénlátók -  készítették nagy odafigyeléssel, pontossággal. Az iskola tanulói szívhez szóló dallal kedveskedtek a pocsajiaknak a megnyitó után, majd az általuk hozott tárgyakat, eszközöket is megtekinthették a helyiek.

 

 

                     - Nagyné Kelemen Mőnika - civil tudósító

 

Idősek Napja

  

Kissé megkésve idén is megemlékeztek az idősekre  november 20-án este fél 6 órai kezdettel az iskola tornatermében.

 Kecskés Gyula polgármester köszöntötte az időseket, megjelenteket, majd Vajna Nikolett versét hallgathatták meg.

Ezt követően az általános iskolások versekkel köszöntötték az idős néniket, bácsikat, melyet  Bakator Csilla tanárnő felkészítésével adtak elő, valamint a nemrégiben Luganoban járt pocsajiak bemutatkozó kisfilmét is megtekinthette a közönség.

Az est folyamán felléptek a helyi amatőrökből álló „Pocsaji Üstökösök”, valamint a szüreti táncosok is elropták táncukat.

 

                          Nagyné Kelemen Mónika - civil tudósító

 

Világkiállításon a pocsajiak

 

   Magyarországról egyedüli meghívottként a pocsajiak vettek részt a svájci Luganóban megrendezett turisztikai és kulturális világkiállításon október 21. és november 1. között.

Bővebben...

 

Szüreti felvonulás

 

 Szüreti felvonulással szórakoztatták Pocsaj lakóit a helyi fiatalok.

A felnőttekből és iskolásokból álló táncosok csoportja a falu több állomásán megállva járta el ünnepi, szüreti táncát a délutáni órákban.

 Az estig tartó szekerezés után sem unatkozhattak a falubeliek: a vacsora után hajnalig tartó bál zárta az iskola aulájában a szüreti napot.

 

                  - Nagyné Kelemen Mónika - civil tudósító

 

<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő > Utolsó >>

Oldal 60 / 62

MVH
Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 15 vendég böngészi
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu
Hirdetés
LÉT-A-MED
Hirdetés