Jótékonysági est

Jótékonysági estet minden évben rendeznek a községben, az iskolában. Az idén is így volt ez, december 2-án, szintén nagy sikert aratva, melyet a diákönkormányzat és a szülői munkaközösség szervezett.

A délutáni előadáson az általános iskolás gyerekek évfolyamonként zenés-táncos produkciókkal léptek fel, a pedagógusok szorgos felkészítésével. Az estet néhány héttel ezelőtt lángos- és palacsintasütési akció előzött meg a gyerekek nagy örömére. Nagy segítséget jelentett, hogy a helyi vállalkozók, magánszemélyek, pedagógusok, szülők és nagyszülők sokat segítettek az est és a jótékonysági hét létrejöttében, hozzájárultak a sikerhez támogatásukkal. Támogatta a rendezvényt a helyi önkormányzat, a Román és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat, valamint más településekről is érkeztek adományok.
A fellépések alatt a szünetben tombolát, üdítőt, süteményt lehetett vásárolni, ki-ki kedve szerint válogathatott a finomságokban. A tombola fődíja egy tablet volt, és számos más értékes nyeremény talált még gazdára.
A jótékonysági est bevételét nemes célra fogják fordítani: a szervezők játékok vásárlását tervezik a befolyt összegből, mely a gyerekek javát fogja szolgálni.


Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

Eljött a Mikulás


Pocsajba is eljött a Mikulás: a nagyszakállú december 5-én este a falut járta, 6-án az iskola és az óvoda gyerekeit is meglátogatta, csomagot osztott, a gyerekek nagy örömére.

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Pocsajban is ég az első gyertya

November 27-én, advent első vasárnapján kulturális program keretében zajlott az első gyertyagyújtás.

Minden hét végén program vár a gyerekekre, felnőttekre az adventi hétvégeken. Első héten, vasárnap délután 3 órakor kezdetét vette a kézműves foglalkozás a teleházban, ahol adventi koszorút, ajtó- és asztaldíszeket, különböző gyertyákat lehetett készíteni, festeni. 
Amikor a koszorú elkészült, a ráhelyezett négy gyertya egyikének fellobbant a lángja.


Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

Templombúcsú

A görögkatolikus egyházközség Szent Mihály és Gábor főangyalok tiszteletére november 13-án templombúcsút tartott.
Az ünnepséget helyi lakosok, görögkatolikus hívek, vállalkozók segítették. Támogatást nyújtott a Román Nemzetiségi Önkormányzat, a nagyközségi önkormányzat is.

A 11 órakor kezdődő ünnepi szentmisén az ünnepi szónoklatot Lukács Imre érseki ökonómus tartotta. Vendég parókusként érkeztek még: Vadas Krisztián Nagykárolyból és Titkó István Vértesről, valamint Lovász Márton pocsaji református lelkész.
A szentliturgia után miroválás, majd ebéd következett a közösségi teremben. Az ebéd után közös beszélgetéssel zárták a napot.

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 10 / 59

MVH
Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 20 vendég böngészi
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu
Hirdetés
LÉT-A-MED
Hirdetés