Jutalmak a tanévzárón

Június 25-én bezárta kapuit a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola: szeptemberig a diákok kipihenhetik a tanév fáradalmait.

Délelőtt fél 9-kor kezdődött az ünnepélyes tanévzáró, ahol Molcsán Piroska igazgatónő ismertette a tanulók eredményeit, a tanév során milyen versenyeken, programokon vettek részt. A kitűnők, szorgalmukért, magatartásukért, tanulmányi eredményükért megdicsért tanulók jutalomkönyvet kaptak. Külön díjazták a tanulókat a Román és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetői, hiszen ebben az évben is több roma és román – országos, helyi, regionális versenyen egyaránt – versenyeztek és értek el szép eredményeket a gyerekek.

Az önkormányzat már több éve kiosztja az „Év pedagógusa” díjat, melyet az idén Fantoly Pál tanár úr kapott, 40 év tanítással és szorgalmas munkával eltöltött évei után. A díjat Kecskés Gyula polgármester adta át a pedagógusnak.

Nagyné Kelemen Mónika- tudósító

 

Húszéves fennállásukat ünnepelték

Fennállásának 20. születésnapját ünnepelte szerény rendezvény keretében a pocsaji „Nem Csak a 20 Éveseké a Világ Nyugdíjas Klub”, ennek tiszteletére gyűlt össze egy kisebb közösség a helyi teleházban.

A forró nyári délutánon a klubtagok vettek részt, valamint akik a rendezvény létrejöttét támogatták: a nagyközségi önkormányzat, a Román Nemzetiségi Önkormányzat, helyi vállalkozók és képviselők.

Köszöntők után műsorszámok

Az összejövetelen Molnár Ferencné, a Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöke, valamint Bodnár Antalné alelnök is részt vettek. Drilla Józsefné klubvezető, a község polgármestere, valamint az elnökasszony köszöntőt mondtak. A szövetség elnökét örömmel töltötte el, hogy a klub fejlődik, számos fellépésük van, és a tagok szívvel-lélekkel, erejüket és idejüket nem sajnálva tartják fenn magukat immár húsz éve. Ennek alkalmából egy plakettet és emléklapot nyújtott át a klub vezetőjének.

 A beszédek után a tagok énekkel, táncos fellépéssel színesítették a napot. A műsorszámok után a konyha dolgozói által készített hidegtállal kínálták a vendégeket, majd kezdetét vette a mulatság, amelyhez a zenét Mándoki József szolgáltatta.

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

Trianonra és az iskola névadójára emlékeztek

Emlékműsorral tartottak kettős megemlékezést a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában pénteken.

Bővebben...

 

Megnyitották a kiállítást

Megnyitotta kapuit a Kádár Nagy Lajos festőművész műveiből álló kiállítást a pocsaji teleházban június 3-án: a jövő héttől két hétig látogathatják az érdeklődők.

A művész alkotói korszaka tíz évet tesz ki – azóta számtalan festmény és szobor került ki a keze alól. 2012-ben Holló László díjat kapott alkotásaiért. A képei természeti képek, absztrakt alkotások, a festő autodidakta módon sajátította el a festés tudományát. Kádár Nagy Lajos 77 évesen már nem fest, sajnos szeme annyira megromlott, hogy egyáltalán nem lát. Alkotó tevékenységét azonban nem hagyta abba, kisplasztikákat, szobrokat készít.

A kiállítás szervezésében nagy szerepe volt Kincses Gyulának, Pocsaj díszpolgárának, aki szintén részt vett az eseményen.

A kiállítást Erdei Sándor újságíró nyitotta meg, majd Kecskés Gyula polgármester köszöntötte a vendégeket, érdeklődőket. A megnyitó ünnepet színesítette még Rézműves Vivien éneke és Simon Petra verse. Ezt követően mindenki megtekinthette a festményeket és szobrokat.

Nagyné Kelemen Mónika –tudósító

 

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 10 / 55

MVH
Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 91 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu