Pályázat

 

Tanaszi-kupa

11. alkalommal rendezte meg a Román Nemzetiségi Önkormányzat a Tanaszi János emlékkupát. Nyolc, románlakta település focistái mérték össze erejüket április 8-án.

 

A reggeli órákban sorsolással döntötték el, ki kivel kezdi a játékot. A futballmeccseken - kispályás focin - a tornateremben az iskola tanulói szurkoltak, természetesen a hazaiaknak.

A résztvevő csapatok a következők voltak: Pocsaj, Körösszegapáti, Körösszakál, Lőkösháza, Méhkerék, Battonya, Furta, Gyula általános iskolás tanulói. A verseny eredményének a vendéglátók örülhettek a legjobban: első helyen Pocsaj, második helyen Gyula, harmadik helyen Furta csapata állt. A mérkőzések után átadta Mazsu Jenőné, a Román Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Kecskés Gyula polgármester az érmeket és a győztesnek járó kupát.

 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

 

Citerás találkozó

Messzire hallatszott a citerazene Pocsajban a hétvégén: a citerás találkozó a 14. évét számlálta idén, melyet a Sinka Miska vendégházban rendeztek meg. A népzene és a citerazene szeretete, a hagyományok őrzése volt idén is az összejövetel célja.

Bővebben...

 

Pászkaszentelés

Húsvétvasárnap, Krisztus feltámadásának napján megtelt a görögkatolikus templom, az ünnepi szentmisére sokan eljöttek.

Az ünnepi misét követően Zolcsák Miklós parókus szentelt vízzel hintette a pászkákat, melyeket a hívek hoztak kis kosarakban, díszes terítővel letakarva szentelésre. A pászkát – főtt tojás, sonka, kolbász, bor, sárga túró, vaj, sajt, kalács – a hazavitele után családi körben fogyasztották el.

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 11 / 55

MVH
Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 88 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu