Trianonra és az iskola névadójára emlékeztek

Emlékműsorral tartottak kettős megemlékezést a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában pénteken.

Bővebben...

 

Megnyitották a kiállítást

Megnyitotta kapuit a Kádár Nagy Lajos festőművész műveiből álló kiállítást a pocsaji teleházban június 3-án: a jövő héttől két hétig látogathatják az érdeklődők.

A művész alkotói korszaka tíz évet tesz ki – azóta számtalan festmény és szobor került ki a keze alól. 2012-ben Holló László díjat kapott alkotásaiért. A képei természeti képek, absztrakt alkotások, a festő autodidakta módon sajátította el a festés tudományát. Kádár Nagy Lajos 77 évesen már nem fest, sajnos szeme annyira megromlott, hogy egyáltalán nem lát. Alkotó tevékenységét azonban nem hagyta abba, kisplasztikákat, szobrokat készít.

A kiállítás szervezésében nagy szerepe volt Kincses Gyulának, Pocsaj díszpolgárának, aki szintén részt vett az eseményen.

A kiállítást Erdei Sándor újságíró nyitotta meg, majd Kecskés Gyula polgármester köszöntötte a vendégeket, érdeklődőket. A megnyitó ünnepet színesítette még Rézműves Vivien éneke és Simon Petra verse. Ezt követően mindenki megtekinthette a festményeket és szobrokat.

Nagyné Kelemen Mónika –tudósító

 

Pályázat

 

Tanaszi-kupa

11. alkalommal rendezte meg a Román Nemzetiségi Önkormányzat a Tanaszi János emlékkupát. Nyolc, románlakta település focistái mérték össze erejüket április 8-án.

 

A reggeli órákban sorsolással döntötték el, ki kivel kezdi a játékot. A futballmeccseken - kispályás focin - a tornateremben az iskola tanulói szurkoltak, természetesen a hazaiaknak.

A résztvevő csapatok a következők voltak: Pocsaj, Körösszegapáti, Körösszakál, Lőkösháza, Méhkerék, Battonya, Furta, Gyula általános iskolás tanulói. A verseny eredményének a vendéglátók örülhettek a legjobban: első helyen Pocsaj, második helyen Gyula, harmadik helyen Furta csapata állt. A mérkőzések után átadta Mazsu Jenőné, a Román Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Kecskés Gyula polgármester az érmeket és a győztesnek járó kupát.

 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 11 / 56

MVH
Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 52 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu