Pocsajban is ég az első gyertya

November 27-én, advent első vasárnapján kulturális program keretében zajlott az első gyertyagyújtás.

Minden hét végén program vár a gyerekekre, felnőttekre az adventi hétvégeken. Első héten, vasárnap délután 3 órakor kezdetét vette a kézműves foglalkozás a teleházban, ahol adventi koszorút, ajtó- és asztaldíszeket, különböző gyertyákat lehetett készíteni, festeni. 
Amikor a koszorú elkészült, a ráhelyezett négy gyertya egyikének fellobbant a lángja.


Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

Templombúcsú

A görögkatolikus egyházközség Szent Mihály és Gábor főangyalok tiszteletére november 13-án templombúcsút tartott.
Az ünnepséget helyi lakosok, görögkatolikus hívek, vállalkozók segítették. Támogatást nyújtott a Román Nemzetiségi Önkormányzat, a nagyközségi önkormányzat is.

A 11 órakor kezdődő ünnepi szentmisén az ünnepi szónoklatot Lukács Imre érseki ökonómus tartotta. Vendég parókusként érkeztek még: Vadas Krisztián Nagykárolyból és Titkó István Vértesről, valamint Lovász Márton pocsaji református lelkész.
A szentliturgia után miroválás, majd ebéd következett a közösségi teremben. Az ebéd után közös beszélgetéssel zárták a napot.

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Megemlékeztek

Az iskola és a község is megemlékezett ünnepi műsor keretében az 56-os forradalom eseményeire október 21-én.

A délelőtt folyamán az iskola tornatermében kivetítőn láthattak pillanatképeket, valamint a hetedikes tanulók közreműködésével elevenítették fel a háborús eseményeket.
Este 5 órakor a falu főterén Kecskés Gyula polgármester és Lovász Márton tiszteletes ünnepi beszédével kezdték a megemlékezést. Mezőné Nyika Judit tanárnő szavalata után a fiatalokból és idősebbekből álló csoport, valamint a hetedikes évfolyam tanulói versekkel, jelenetekkel emlékeztek a 60. évfordulón.
A műsor végén koszorúzás zárta a napot a Lorántffy-parkban lévő emlékműnél: a Román- és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat, az általános iskola, az önkormányzat, a református egyház és a nyugdíjas klub képviselői helyezték el virágaikat.

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

Almát kaptak

Almát ajándékozott és juttatott a Hajdúdorogi Főegyházmegyékhez a Katolikus Karitasz – adta hírül a Naplónak Zolcsák Miklós görögkatolikus parókus. 
A helyi egyházközségeket támogatták így: Pocsajban a családoknak, híveknek adományozták a 120 láda almát, melynek kiosztása a hét folyamán történik meg.

Nagyné Kelemen Mónika –tudósító

 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 11 / 59

MVH
Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 53 vendég böngészi
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu
Hirdetés
LÉT-A-MED
Hirdetés