Pocsaj Önkormányzati Hivatal energetikai felújítása során a tervek alapján az alábbi építési munkák tervezettek:

- homlokzati hőszigetelés;

- padlásfödém hőszigetelése;

- homlokzati hőszigetelés;

- fűtéskorszerűsítés

 

A polgármesteri hivatal energetikai felújítása során az épület projektarányos, (fizikai és infokommunikációs) akadálymentesítése valósul meg:

- épület akadálymentes megközelítése;

- homlokzati nyílászárók cseréje akadálymentes megközelíthetőség biztosítására;

- belső nyílászáró csere akadálymentes megközelíthetőség biztosítása érdekében;

- akadálymentes mosdó átalakítása;

- infokommunikációs akadálymentesítés.

A projekt részeként az épület erősáramú épületvillamossági rendszerének felújítása is megvalósul. Jelen kivitelezési munkák kiterjednek, az épület erősáramú épületvillamossági rendszerének teljeskörű korszerűsítésére, amely megában foglalja az épületben lévő fogyasztásmérő szekrény korszerűsítését, új villamos elosztószekrény telepítését, a kábel nyomvonalak kialakítását, védőcsövek, kábelcsatornák és kábeltálcák elhelyezését, vezetékek és kábelek befűzését, a leromlott állapotú lámpatestek cseréjét LED-es kivitelűre, valamint a korszerűtlen villamos szerelvények (kapcsolók, dugaljak) cseréjét.

Az ingatlanon szabadon álló beépítéssel, egy épületben iroda funkciójú egység található, de az ingatlanon még több kisebb – nagyobb melléképület is fellelhető. A Jelen fejlesztés során csak és kizárólag az irodai funkciójú főépület kerül energetikailag korszerűsítésre. E szerint a külső határoló szerkezetek (külső fal, padlásfödém) kerülnek hőszigetelésre, míg a nyílászárók cseréje már a közelmúltban megtörtént, így azt már nem érinti. A tárgyi meglévő épület földszintes kialakítású, mely vályogtégla, illetve a bővítményi részen B30-as tégla szerkezettel készült, egyszerű nyeregtetős szerkezettel, cserép héjalással.

A fejlesztés során az épületben meglévő gépészeti rendszer (hidegvíz, melegvíz, szennyvíz hálózat) alapvetően megmarad, de az energetikai korszerűsítés keretében új gázkazános hőtermelő épül, valamint a meglévő hőleadók, hőleadó hálózat és a biomassza tüzelésű kazán viszont megmaradnak. A meglévő régi, rossz hatásfokú fali gázkazánok lebontásra kerül, helyette a kazánházba egy új kondenzációs falikazán készül. Ezen kívül itt a gázkazánházba meglévő teljes fűtési rendszer cseréje is meg fog valósulni.

Pályázó neve: Pocsaj Nagyközség Önkormányzata

Projekt azonosító: TOP_plusz 2.1.1-21-HB1-2022-00007

Támogatási összege: 52.698.142 Ft