A Lorántffy-héten a diákok különböző programokon vettek részt: tájházlátogatás, a Lorántffy-parkban lévő szobor megtekintése, filmvetítés – ezen események alkalmával idézték fel Lorántffy Zsuzsanna életét, Pocsajhoz való kötődését.

A péntek délelőtti műsort a hetedik évfolyam adta, őket Fantoly Anna és Vasas Ferencné készítette fel. A műsor része volt a nemzeti összetartozás napjára, június 4-re való megemlékezés is, ahol felidézték az akkori eseményeket. Minden gyerek zászlót kapott a kezébe, így a hazánk szomszédos országainak zászlaja mellett foglaltak helyet a teremben.

A színvonalas produkció után az iskola, a román-, roma- és a nagyközségi önkormányzat képviselői helyezték el koszorúikat a Lorántffy Zsuzsanna táblájánál.

Szombaton folytatódott a megemlékezés

A megemlékezés-sorozat a szombat esti túrával ért véget. Este fél 8-kor kerékpáros túra indult az országhatárhoz, ahol mécseseket, nemzetiszín szalagokat, a gyerekek által festett zászlókat helyezték az államhatárnál.

 A 25 fős csoport elénekelte a magyar és a székely himnuszt, Kocsi Erzsébet tanárnő verset olvasott fel, Tóth Vanda pedig énekelt – így méltóképpen emlékeztek a túrázók.

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító