A faluban eddig falunapokat rendezett az önkormányzat számtalan támogató és segítő támogatásával: idén megrendezték az első betyárfesztivált, mely igen jóra sikeredett.

 

Reggeli ébresztő, aztán versenyek sokasága

 

Reggel hat órakor a Jó Laci Betyár irányításával szekerekkel és csikósokkal vonultak a falu utcáin ébresztőt fújni, Mándoki József pedig húzta a talpalávalót. A zenés körút után kilenc órakor megnyitotta Laci Betyár és Kecskés Gyula polgármester a fesztivált.

 

A nagy forróságban a kedv nem hagyott alább, a csikósok bemutatója után stráfosok versenye zajlott a füvespálya egyik részén, majd rönkhúzásban mérték össze erejüket és gyorsaságukat.

Eközben a pálya másik részén virtusvetélkedő folyt kilenc versenyszámban: zsákcipelés, kalapácsüllő cipelés, teherautó-húzás, súlylökés, tejeskanna cipelés, petrencésrúd-tartás, traktorgumi-forgatás, talicskával szlalomozás, természetesen súllyal megrakva, kötélhúzás. Ezekben a versenyekben Pocsaj és Kismarja csapata szállt a ringbe egymással, ahol a legtöbb versenyt a honiak nyerték.

A játszótér mögötti Jóléti-tónál főzőverseny zajlott, melyen a csülökpörkölttől a betyáros ételeken át több finomságot is kóstolhattak Molnár László és Szabó Csaba zsűritagok, chefek. Végül a kismarjai lányok bakonyija és galuskája nyerte el a tetszésüket és a fődíjat, mely egy felajánlásból származó malac volt.

 

Betyáros mulatós dalok, aztán operett, majd este ismét bulis hangulat

 

Laci Betyár ebéd után műsorával szórakoztatta a népes tömeget, majd őt Kaczor Feri váltotta föl ebben.  A kismarjai néptáncosok bemutatója után Dj Deka és Enikő korbácsolta fel a már amúgy is jó hangulatot. Operett slágereket is hallhattak, akik e műfajt kedvelték.

A műsort folytatva – igaz, az eső némileg közbeszólt – a V-Tech és a Hooligans gondoskodott a jó hangulatról.

A nap folyamán a kisebbeknek arcfestés, csillámtetoválás, állatsimogató, vidámpark, játék- és gyermeksziget jelentett elfoglaltságot, vásározók sokasága várta vásárlóit, látogatóit.

Ebédben is széles volt a választék, ki-ki kedve és ízlése szerint vásárolhatott a finomságokból.

 Az egész nap vásárolható tombolán este értékes nyereményeket sorsoltak, fődíjként egy egyhetes, teljes ellátású hajdúszoboszlói üdülést sorsoltak.

A tűzijáték követte a Hooligans élő szuperkoncertjét, majd mindenki kedve szerint szórakozhatott az ezutáni éjszakai retro bulin.

Versenyek:

Rönkpakoló verseny – póni kategória:

 1. hely : Nagy Lajos
 2. hely: Szakál  Tibor
 3. hely: Erdei Mihály

Rönkpakoló verseny: nagyfogatos kategória:

 1. hely: Burai Csaba
 2. hely: Bence István
 3. hely: Felhősi Sándor

A legfiatalabb hajtó különdíját kapta:

                    Kalmár Patrik

Rönkhúzó verseny:

 1. hely: Csádi Sándor
 2. hely: Hevesi Sándor
 3. hely: Mezei Krisztián

Főzőverseny:

 1. hely: Kismarjai Betyár Csajok
 2. hely:Furtai Nyugdíjas Klub
 3. hely: Rezes Família

Különdíjat kapott: Kismarja önkormányzata, és

                               Barcsa Gyula.

 

 

Nagyné Kelemen Mónika- tudósító