A több, mint száz vendég a délelőtti órákban gyülekezett az iskola tornatermében, izgatottan várva a találkozót a rég nem látott ismerősökkel. 
Amikor a teremben minden vendég elfoglalta a helyét, köszöntőkkel üdvözölték a helyiek őket. Kecskés Gyula polgármester, Kincses Gyula, Pocsaj díszpolgára, valamint Vida Lajos, pocsaji elszármazott köszöntője hangzott el, ezután Lovász Márton református tiszteletes rövid istentiszteletet tartott.
A szívhez szóló köszöntők, versek után a pocsajiak – a Szivárvány Népdalkör és még több fiatal – Csézy: Otthonunk c. dalát énekelték el, mely sokaknak csalt könnyet a szemébe. 
Az ezt követő kisfilm láttán szintén megható pillanatokat éltek át, ahol az elszármazottak régi lakóházait mutatták be, kinek hol volt a szülőháza.

Ebéd után séta a faluban

A megható találkozót még a terem végében kiállítással gazdagították, ahol elszármazott művészek kiállítását lehetett megtekinteni: Béres Sándorné hímzett ikonjait, Jakab Barnabás, pocsaji gyűjtő fotóit, Pankotai Sándor festőművész képeit, Tóth Pálné népi iparművész szőtteseit. A közös ebéd után délután a falu nevezetességeit tekintették meg a volt pocsajiak. 

Fellépők:
Szivárvány Népdalkör, fiatalok - ének
Halász Zsigmondné – ének
Kovács Lászlóné Szakál Mária – vers
Ráczné Vajna Nikolett – vers


(Nagyné Kelemen Mónika – tudósító)