Jótékonysági estet minden évben rendeznek a községben, az iskolában. Az idén is így volt ez, december 2-án, szintén nagy sikert aratva, melyet a diákönkormányzat és a szülői munkaközösség szervezett.

A délutáni előadáson az általános iskolás gyerekek évfolyamonként zenés-táncos produkciókkal léptek fel, a pedagógusok szorgos felkészítésével. Az estet néhány héttel ezelőtt lángos- és palacsintasütési akció előzött meg a gyerekek nagy örömére. Nagy segítséget jelentett, hogy a helyi vállalkozók, magánszemélyek, pedagógusok, szülők és nagyszülők sokat segítettek az est és a jótékonysági hét létrejöttében, hozzájárultak a sikerhez támogatásukkal. Támogatta a rendezvényt a helyi önkormányzat, a Román és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat, valamint más településekről is érkeztek adományok.
A fellépések alatt a szünetben tombolát, üdítőt, süteményt lehetett vásárolni, ki-ki kedve szerint válogathatott a finomságokban. A tombola fődíja egy tablet volt, és számos más értékes nyeremény talált még gazdára.
A jótékonysági est bevételét nemes célra fogják fordítani: a szervezők játékok vásárlását tervezik a befolyt összegből, mely a gyerekek javát fogja szolgálni.


Nagyné Kelemen Mónika – tudósító