Negyedik éve már annak, hogy „Tavaszváró Fesztivált”szerveznek Pocsajban. A tavaszi eseményre minden évben több településről érkeznek a nyugdíjas klubok, dalkörök.

A fesztivált a helyi nyugdíjas klub, a helyi, a román nemzetiségi önkormányzat és támogatók segítségével és támogatásával szervezték.
Délelőtt 9 órakor vette kezdetét a fesztivál, melyen a Molnár Ferencné, a Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöke, valamint alelnökei, Bodnár Antalné és Dóráné Szalontai Piroska is részt vettek. 
A köszöntők után elkezdődtek a verses-, zenés-, táncos produkciók, humoros jelenetek, melyen az idősek és fiatalok egyaránt jókat derültek. A közel kétszáz fős közönség tapssal jutalmazta a fellépőket az előadásukért.

Ebéd után mulatság és tombolasorsolás

Az ízletes ebéd után a napközben megvásárolt tombolák sorsolására került sor. Ezek a nyeremények zöme felajánlásokból, adományokból állt össze, a fődíjként egy ajándékkosár talált gazdára. Drilla Józsefné, a pocsaji nyugdíjas klub vezetője egy-egy ajándékcsomagot nyújtott át a résztvevő kluboknak köszönetképpen a fellépésükért, részvételükért.
A délutánt tánccal, mulatozással tölthették még a környék településeiről érkező vendégek.

Fellépők:

Vida Vincéné, Kincses Gyuláné, Tóth Sándorné, Kiss Lajosné– Pocsaj
Nemcsak a Húszéveseké a világ Nyugdíjas Klub – Pocsaj
Ezüst Évek Nyugdíjas Klub, Virágos Lajosné, Kozákné Anikó, Fekete Béláné,
Villás Tiborné – Sáránd
Őszirózsa Nyugdíjas Klub – Hosszúpályi
Idősek Klubja – Esztár
Aranykor Városi Nyugdíjas Klub, Kovács Imre – Komádi
Derecskei Jóbarátok – Derecske
Őszidő Egyesület – Mikepércs


Nagyné Kelemen Mónika - tudósító