A reggeli zenés ébresztőt a szekeresek szolgáltatták a csikósok kíséretében: Mándoki József húzta az ébresztőnek valót 6 órakor, a falu lakóit emlékeztetve a jeles eseményre.

A délelőtti órákban a megnyitó után Mohácsi Brigi egész napos vendég, házigazda sorolta a programokat, melyekből válogathatott a közönség. A bazárosok a füvespálya mellett kínálták portékáikat, a gyerekeknek dodgem, vidámpark, csillámtetkó, a gyermekszigeten kézműves foglalkozások adtak kikapcsolódásra lehetőséget.

Betyárosak voltak az ételek is

Ha betyárfesztivál, akkor betyáros étkek: a sátraknál a büfékben mindenféle kacifántos elnevezésű ételt árultak betyáros adagban természetesen, akinek ez sem volt elég, a főzőversenyen benevezhetett, és főzhetett magának másfélét is, sőt, még versenybe is szállhattak egymással. Itt a csülkös pacaltól a betyárpecsenyén át, babgulyástól a betyárbográcsosig többféle változat volt található.

A csikósok a pálya másik részén bemutatták tudásukat, a fogathajtók versenye és a rönkhúzó verseny is csak vonzotta a látogatókat. A kisebbeknek állatsimogatással is kedveztek, a pónik a hőséget és a gyerekek kényeztetését jól tűrték.

Délután több sztárvendég is fellépett

A Mohácsi Brigi fellépése után még a Dupla KV, a Happy Gang, a Hősök, Kovács Kati retró és új slágerekkel, Magyar Rózsa, zárásként pedig a Honeybast zenekarok, énekesek adtak koncertet az ekkorra már szép számban megjelent tömegnek.

A forró nyári napot a tombolasorsolás, majd tűzijáték zárta, egész éjjel tartó retro bulival koronázva. 

 

Ügyességi hajtás:

II. fogathajtó:  1. helyezett: Horog Gábor Hajdúszoboszló

I. fogathajtó: 1. helyezett : Szabó József Álmosd

II. fogathajtó póni kategória: I. helyezett : Oláh Gyula Pocsaj

Rönkhúzó verseny II. fogat: 1. helyezett: Gurzó Sándor Esztár (Tündér és Bogárló lovakkal)

Rönkhúzó verseny I. fogat:  1. helyezett: Horog István Hajdúszoboszló (Gazsi lovával)

Csikósok versenye: I. helyezett: Deák János Álmosd

Főzőverseny: 1. helyezett: Esztári Betyárosok betyárbográcsosa

                      2. helyezett: Szentpéterszegi csapat hortobágyi betyárlevese

                      3. helyezett: Paptamásiak csapata csülkös bablevese