A szüreti mulatságnak hagyománya van – régen is őrizték, most is próbálják megőrizni, ápolni a hagyományokat. A fiatal lányok, asszonyok hetek óta készülnek az utcákon előadott táncra, az óvodások is mindkét oviból erre a faluünnepre.

A kisbíró megnyitó beszéde után a verőfényes délutáni napon öröm volt nézni a nagycsoportosok apró lábacskáit, mosolygó arcukat tánc közben. A felnőttek tánca és éneke szintén jókedvet varázsolt azok arcára, akik a falu hét pontján megtekintették előadásukat. A nyugdíjas klub tagjai sem maradhatnak el a fellépések sorozatából, ők is népdalokkal szórakoztatták az utcabelieket.

Az összesen öt szekérrel vonuló szüreti felvonulókat csikósok vezették, ők csergettek és tartottak bemutatót tudományukból a zenés fellépők után.

Este folytatódik a mulatság

A délutáni felvonulással azonban még nem ért véget a szüreti nap: a teleház előtt szüreti utcabálra hívtak a szervezők minden mulatni vágyót, ahol vacsorával – gulyáslevessel, birka-és marhapörkölttel, palacsintával – várták az egész nap szekerező fellépőket és a bálozókat.

A bálon Mándoki József és Szűcs Imre hajnalig zenéltek a mulatóknak. 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító