Régi kerékpár, írógép, lemezjátszó és persze sok-sok fellépő idézte a közelmúltat.
A tikkasztó hőség sem tartotta vissza a lovasbarátokat a versenytől, amelyet a napokban rendeztek meg: számos fogatos jelentkezett be a kilencedik alkalommal meghirdetett pocsaji fogathajtó versenyre. Tavaly a vírushelyzet miatt nem hódolhattak hobbijuknak a fogatosok, így sokan az idén szerették volna bepótolni a lemaradást.

A kétfordulós verseny kora estig tartott, mivel 44 fogat állt rajthoz. A két hajtás közötti időt ebéddel szakították meg, majd délután folytatódott a verseny, melyet Nagy János nyert meg, így a vándorkupát ő vihette el egy évre.A füves pálya másik részén délután kezdődtek a zenei együttesek fellépései.
Napközben a gyerekek vidámparkban szórakozhattak, az ételek-italok bőséges kínálata pedig gondoskodott arról, hogy éhen és szomjan ne maradjanak az ideérkező vendégek. A „retróság” abban is megmutatkozott, hogy a sátrak előtt régi bútorokat, régi kerékpárt, lemezjátszót, írógépet és más, régi használati tárgyakat helyeztek el, jelképezve ezzel, hogy anno milyenek voltak a berendezések. A sztárvendégek is retrók voltak, többek között Zoltán Erika, Josh, az Ámokfutók, a Brooklyn Bounce, Csordás Tibi, az UFO és Sheyla Bonnick (Boney M.) is fellépett. A sztárok jó hangulatot varázsoltak a színpad elé, a közönség együtt énekelte a régi slágereket a sztárvendégekkel. A fellépések között tombolát sorsoltak, a nap végén az elmaradhatatlan tűzijátékkal zárták a fesztiváli napot a rendezők.

Nagyné Kelemen Mónika

forrás: https://haon.hu/kultura/helyi-kultura/lovak-koze-csaptak-a-pocsaji-retronapon-5494727