Adományok

 

   Az elmúlt napokban tartósélelmiszer-csomagot osztottak Pocsajban a 60 éven felüliek és a rászorulók részére, melynek értéke kb. 2000-2500 ft csomagonként.

 Az adományozás a Gyermekétkeztetési Alapítvány jóvoltából, az önkormányzaton keresztül zajlott. Az össztömegében több, mint 5000 kg élelmiszer tartalmaz porcukrot, lisztet, száraztésztát és tartós tejet.

 Az alapítvány már a nyár folyamán egyszer lehetőséget biztosított ugyanilyen élelmiszerek kiosztására.

 

            - Nagyné Kelemen Mónika - civil tudósító

 

Szeredás együttes Pocsajban

 Ismét meghívást kapott Pocsajba a már eddig is nagy sikert aratott Szeredás együttes, mely látogatás alkalmával karácsonyi műsorukat adták elő. A Szeredás együttes fellépése a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet munkatársának, Hermann Attila nyertes pályázatának köszönhetően jött létre. A pályázat kiírója az NKA volt - hátrányos helyzetű települések ingyenes műsorral való ellátása címen. December 15-én 13 órától a fellépő együttes a pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola tornatermében szórakoztatta a pocsaji iskolásokon, óvodásokon túl a kismarjai és szentpéterszegi diáksereget is. Összesen 450 fő élvezhette a Szeredás legújabb sikerre ítélt elődását. Az előadás ilyenfajta bemutatása több hátrányos helyzetű települést is érint Hajdú-Bihar megyében.

                       - Nagyné Kelemen Mónika - civil tudósító

 

Megyejárás - Pocsaj bemutatkozása

  Debrecenben, a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ épületében tartott ünnepségen mutatkozott be „megyejárás” rendezvénysorozat keretében Pocsaj község december 11-én.

 A községet többen képviselték: Kecskés Gyula polgármester, Kun István alpolgármester, Molcsán Piroska könyvtáros-pedagógus, Kincses Gyula Pocsaj díszpolgára, a pocsaji képviselőtestület tagjai, és sok más szereplő és kísérő vendég.

  A kiállítás alkalmával megtekinthették a helyi hírességeket: csuhébabákat, fafaragásokat, hímzéseket, szőtteseket, szebbnél szebb gyöngyfűzést, karikás ostorokat.

  Kecskés Gyula polgármester köszöntője után Tóth Evelin 7. osztályos tanuló szavalatát hallhatták, majd a Szivárvány Népdalkör dalcsokra következett. Az énekek után a Csiperke néptánc csoport – alsó tagozatos gyerekekből álló - lakodalmast mutatott be, ezt követően Kiss Lajosné énekelt. Hallhattak még nótákat a Berettyó népzenei együttes előadásában is, karácsonyi verset Kincses Gyulánétól.

  A nap folyamán megtekinthették a látogatók a nemrégiben Luganoi világkiállításon részt vevő község ez alkalomra készített kisfilmjét is.

 

           - Nagyné Kelemen Mónika - civil tudósító

 

"Egy határ, ami összeköt..."

  

  Három intézmény – a pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola és Óvoda, a Tomesti Általános Iskola és a Temesvári 16.sz. napköziotthonos óvoda – közös, határon átnyúló pályázata keretében hétfőn a pocsaji pedagógusok látogatást tettek a temesvári óvodában.

A pályázat egy tanéven keresztül tart, kéthavonta váltakozó programokkal.

  A mostani látogatás célja a téli ünnepkör megünneplése volt. Az óvodások műsort adtak, melynek címe  „Mikulás-parti” volt, ahol románul, németül, angolul mutatták be a gyerekek a Mikulás-várás örömét.

A pocsaji pedagógusok ajándékokkal kedveskedtek a gyerekeknek, melyet ők a színvonalas műsorral, énekekkel és  a pedagógusok megvendégelésével viszonoztak, akiktől meghívást kaptak a napokban Pocsajban megrendezésre kerülő második, határon átnyúló karácsonyi kolindálásra. A pocsaji pedagógusok hittel vallják, hogy a határ nem elválaszt, hanem összeköt bennünket egy közös Európában, híven utalva a pályázat címére: "Egy határ, ami összeköt" - egy paradox, ami megvalósításra vár.

 

 

               - Nagyné Kelemen Mónika - civil tudósító

 

<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 Következő > Utolsó >>

Oldal 52 / 56

MVH
Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 57 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu