Lakossági fórum

 

Lakossági fórumot tartottak Pocsajban május 20-án este az iskola tornatermében, melyre számos érdeklődő látogatott el: a téma ezúttal a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése volt.

  A KEOP program keretében Pocsaj és Esztár községekben a két település közös pályázatot nyújt be a szennyvízelvezetés korszerű megvalósítása és tisztító építése érdekében. Ennek majdani megvalósításához azonban a lakosság kétharmados többségének hozzájárulása szükséges, melyek feltételeit a fórumon Zupcsán László, az N-Alexander Kft ügyvezetője sorolta fel, és szó esett a kedvező részletfizetési lehetőségekről is. Már a tájékoztató ideje alatt is lehetőség nyílt a lakástakarékpénztári szerződések megkötésére, valamint a hét végén a társulat megbízottjai, helyi meghatalmazottjai felkeresik a lakosságot a szükséges dokumentumok kitöltéséhez.

 

Nagyné Kelemen Mónika - civil tudósító

 

Lorántffy-hét

 

   Az iskola névadójára, Lorántffy Zsuzsannára emlékeztek a pocsaji általános iskolások április utolsó hetében a diákönkormányzat szervezésében.

A hét folyamán minden nap – délutánonként – különböző program várta a tanulókat: volt túrázás – kerékpár- és gyalogtúra - Esztárba és Kismarjába, futball-kupa a szomszéd települések részvételével, valamint szavaló-, futó-, illetve rajzverseny.

A hét utolsó napján koszorút helyeztek el a Lorántffy Zsuzsanna szobránál a parkban a polgármesteri hivatal, a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola és A.M.I. ,a Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a Román Kisebbségi Önkormányzat részéről. A koszorúzás után a református templomban vonultak az iskolások, ahol Fecske Csaba tiszteletes tartott istentiszteletet a fejedelemasszonyra emlékezve.

- Nagyné Kelemen Mónika - civil tudósító

 

VIII. Citerás találkozó

 Ismét megrendezésre került április 10-én az iskola tornatermében Pocsajban a citerástalálkozó, immár nyolcadik alkalommal. A Vas Lajos Népzenei Szövetség, a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ, a Megyei Önkormányzat, a Nemzeti Kulturális Alap, a helyi önkormányzat és Balázs Mihály közös szervezésében megrendezett, egész napon át tartó rendezvényre évről évre többen látogatnak el, mind meghívott vendégek, mint érdeklődők.

Bővebben...

 

Nőnapi műsor

 

  A nőket ünnepelték a nemzetközi nőnap alkalmából Pocsajban március 12-én az iskola tornatermében.

 A szép számban összegyűltek – akik nem csak nők voltak – többféle műsor-összeállítást láthattak több fellépő előadásában.

Kecskés Gyula polgármester köszöntő beszéde után Csengeri István nőnapi szavalata következett.

Ezt követte a debreceni Vénkerti Általános Iskola balett-tagozatának többféle koreográfiájú tánca, valamint Szakál Gergő énekelt operett-slágereket, majd az összeállítás végén egy humoros kabaréjelenet zárta a nőnapi megemlékezést.

 

 

         Nagyné Kelemen Mónika - civil tudósító

 

 

<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Következő > Utolsó >>

Oldal 53 / 59

MVH
Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 45 vendég böngészi
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu
Hirdetés
LÉT-A-MED
Hirdetés