Falukarácsony

   Közösen ünnepelte a karácsonyt a falu apraja-nagyja december 23-án a falu főterén felállított mindenki karácsonyfájánál.Az ünnepség Kecskés Gyula polgármester köszöntőjével vette kezdetét, majd a Mesevár óvoda óvodásai előadásában betlehemes játékot láthatott a közönség. Őket követte a „Nemcsak a húszéveseké a világ” nyugdíjas klub karácsonyi összeállítása. Ezt követően Tóth Evelin verse, és Rézműves Vivien éneke hangzott el. Fellépett még szintetizátor-játékkal Könyves Péter református kántor, valamint Kiss Lajosné karácsonyi énekkel.

Bővebben...

 

Adományok

 

   Az elmúlt napokban tartósélelmiszer-csomagot osztottak Pocsajban a 60 éven felüliek és a rászorulók részére, melynek értéke kb. 2000-2500 ft csomagonként.

 Az adományozás a Gyermekétkeztetési Alapítvány jóvoltából, az önkormányzaton keresztül zajlott. Az össztömegében több, mint 5000 kg élelmiszer tartalmaz porcukrot, lisztet, száraztésztát és tartós tejet.

 Az alapítvány már a nyár folyamán egyszer lehetőséget biztosított ugyanilyen élelmiszerek kiosztására.

 

            - Nagyné Kelemen Mónika - civil tudósító

 

Szeredás együttes Pocsajban

 Ismét meghívást kapott Pocsajba a már eddig is nagy sikert aratott Szeredás együttes, mely látogatás alkalmával karácsonyi műsorukat adták elő. A Szeredás együttes fellépése a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet munkatársának, Hermann Attila nyertes pályázatának köszönhetően jött létre. A pályázat kiírója az NKA volt - hátrányos helyzetű települések ingyenes műsorral való ellátása címen. December 15-én 13 órától a fellépő együttes a pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola tornatermében szórakoztatta a pocsaji iskolásokon, óvodásokon túl a kismarjai és szentpéterszegi diáksereget is. Összesen 450 fő élvezhette a Szeredás legújabb sikerre ítélt elődását. Az előadás ilyenfajta bemutatása több hátrányos helyzetű települést is érint Hajdú-Bihar megyében.

                       - Nagyné Kelemen Mónika - civil tudósító

 

Megyejárás - Pocsaj bemutatkozása

  Debrecenben, a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ épületében tartott ünnepségen mutatkozott be „megyejárás” rendezvénysorozat keretében Pocsaj község december 11-én.

 A községet többen képviselték: Kecskés Gyula polgármester, Kun István alpolgármester, Molcsán Piroska könyvtáros-pedagógus, Kincses Gyula Pocsaj díszpolgára, a pocsaji képviselőtestület tagjai, és sok más szereplő és kísérő vendég.

  A kiállítás alkalmával megtekinthették a helyi hírességeket: csuhébabákat, fafaragásokat, hímzéseket, szőtteseket, szebbnél szebb gyöngyfűzést, karikás ostorokat.

  Kecskés Gyula polgármester köszöntője után Tóth Evelin 7. osztályos tanuló szavalatát hallhatták, majd a Szivárvány Népdalkör dalcsokra következett. Az énekek után a Csiperke néptánc csoport – alsó tagozatos gyerekekből álló - lakodalmast mutatott be, ezt követően Kiss Lajosné énekelt. Hallhattak még nótákat a Berettyó népzenei együttes előadásában is, karácsonyi verset Kincses Gyulánétól.

  A nap folyamán megtekinthették a látogatók a nemrégiben Luganoi világkiállításon részt vevő község ez alkalomra készített kisfilmjét is.

 

           - Nagyné Kelemen Mónika - civil tudósító

 
További cikkeink...

<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 57 Következő > Utolsó >>

Oldal 53 / 57

MVH
Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 79 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu