Cigány evangelizáció

 

   Fergetegesen telt a délután a pocsaji általános iskola tornatermében: a Tiszántúli Református Egyházkerület Cigány Missziójának szervezésében, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a pocsaji önkormányzat támogatásával cigány-evangelizációt tartottak november 28-án.

  A szép számban megjelentek – főként romák – köszöntése után a debreceni cigány gyülekezet pantomim előadása után a kárpátaljai Munkácsról az Amaro Del roma zenekar tett bizonyságot a helyi és a messziről érkezett vendégeknek, valamint rövid áhitat hangzott el a cigány misszió vezetőjétől. Az ország több pontjáról érkeztek érdeklődők: Kokadról, Gáborjánból, Tisztaberekről, Budapestről, Uszkáról, Derecskéről, Turicséről, Bodaszőlőről, Tiszabecsről és Pocsajból is szép számmal jelentek meg. Az estébe nyúló rendezvény estebéddel zárult.

 

         - Nagyné Kelemen Mónika - civil tudósító

 

Kiállítás

 

  Kiállítást rendeztek a pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában a  debreceni Kettesy Aladár Általános Iskola tanulóinak munkáiból november 23-án, melyet egy hétig tekinthetnek meg az érdeklődők.

    A kiállított rajzok és egyéb munkák mindegyikét az ott tanulók – vakok és gyengénlátók -  készítették nagy odafigyeléssel, pontossággal. Az iskola tanulói szívhez szóló dallal kedveskedtek a pocsajiaknak a megnyitó után, majd az általuk hozott tárgyakat, eszközöket is megtekinthették a helyiek.

 

 

                     - Nagyné Kelemen Mőnika - civil tudósító

 

Idősek Napja

  

Kissé megkésve idén is megemlékeztek az idősekre  november 20-án este fél 6 órai kezdettel az iskola tornatermében.

 Kecskés Gyula polgármester köszöntötte az időseket, megjelenteket, majd Vajna Nikolett versét hallgathatták meg.

Ezt követően az általános iskolások versekkel köszöntötték az idős néniket, bácsikat, melyet  Bakator Csilla tanárnő felkészítésével adtak elő, valamint a nemrégiben Luganoban járt pocsajiak bemutatkozó kisfilmét is megtekinthette a közönség.

Az est folyamán felléptek a helyi amatőrökből álló „Pocsaji Üstökösök”, valamint a szüreti táncosok is elropták táncukat.

 

                          Nagyné Kelemen Mónika - civil tudósító

 

Világkiállításon a pocsajiak

 

   Magyarországról egyedüli meghívottként a pocsajiak vettek részt a svájci Luganóban megrendezett turisztikai és kulturális világkiállításon október 21. és november 1. között.

Bővebben...

 

<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő > Utolsó >>

Oldal 58 / 61

MVH
Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 10 vendég böngészi
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu
Hirdetés
LÉT-A-MED
Hirdetés