Pocsaj belterületén 4125, Árpád utca Hrsz: 614/4, 376/4, 576/5, 537/1, 376/6 hrsz on utcán a lakossági bejelentések alapján több panasz érkezett, hogy a szilárd burkolat több szakaszban porózusos, kátyus, a helyenként kialakult gödrök miatt körülményes az utcában való közlekedés. Az utcában több közintézmény található. Jelentős autós és kerékpáros forgalommal bír. Az utak kiépítésével az ingatlanok megközelítését teszik lehetővé, mely a település belterületi úthálózatának fejlesztéséhez is hozzájárul.

Az út felújításával, a burkolatra hulló csapadékvizek kezelését is megoldják a meglévő árkok tisztításával így megőrizve az újonnan kiépített pályaszerkezet állapotát.
Jelen felhívás fő célja a helyi önkormányzatok jogszabályi kötelezettségéhez kapcsolódóan az önkormányzati tulajdonú belterületi közutak építése, korszerűsítése, felújítása, közlekedésbiztonsági célú fejlesztése a településközpont vagy a település közintézményeinek, közszolgáltatást nyújtó létesítményeinek jobb megközelíthetősége, a lakóterületekkel való kapcsolatok javítása, a településközpont tehermentesítése, vagy a meglévő belterületi úthálózat minőségi fejlesztése érdekében

Pályázó neve: Pocsaj Nagyközség Önkormányzata

Projekt azonosító: TOP_plusz 1.2.3-21-HB1-2022-00013

Támogatási összege: 120.000.000 Ft