Saját hatóságot akarnak

Pocsaj - A pocsaji közbiztonság további romlásának megelőzésére az önkormányzati rendőrség lehet a megoldás. A települések közbiztonságáért a polgármesterek is felelősek, de nincs megfelelő eszköz a kezükben, így "tehetetlenek".

Önkormányzati traffipaxok után önkormányzati rendőrségek alakulhatnak. Pocsajban saját rendőrség létrehozásában látják a bűnmegelőzés és -üldözés megoldását. Jelenleg a közterület felügyelet megalakításán munkálkodunk, hiszen nekik bővebb a jogkörük, mint a polgárőrségnek.

Kutyával is járőrözhetnek, és vannak eszközeik, hogy a helyszínen tartsák a bűnelkövetőt, amíg megérkezik a rendőrség – mondta

Kecskés Gyula, a település polgármestere. Mi nem a rendőrség munkáját akarjuk átvenni, csak szeretnénk megkönnyíteni a dolgukat – folytatta a pocsaji városatya – szorosabb együttműködésre törekszünk a polgárőrséggel és a mezőőrökkel is, hiszen egy település népesség megtartó képessége nagymértékben függ a közbiztonságtól, arról nem is beszélve, hogy a kereskedőknek sem vonzó, ha nem tudunk biztonságot nyújtani vállalkozásaiknak.

Most országgyűlési képviselőikkel együtt azon munkálkodnak, hogy minél hamarabb sikerüljön kiharcolni az önkormányzati rendőrség megteremtéséhez szükséges jogi keretek megalkotását.